Varadero, perfect voor een vakantie Cuba.

varadero

Varadero is door de Cubaanse regering gekozen als toeristisch hoogtepunt van Cuba. Door de communistische staat wordt nauwelijks toestemmingen gegeven voor het bouwen van nieuwe hotels of resorts, laat staan door buitenlandse bedrijven. Omdat de Cubaanse economie echter verre van floreerde moest er toch geld binnen gehaald worden uit het toerisme. Varadero, een schiereiland met schitterende stranden, was de meest logische keuze en de regels werden daarom hier versoepeld. Dit is zeker niet zonder succes geweest, het is een van de grootste badplaatsen in het hele Caribische gebied. De vele resorts die op het schiereiland te vinden zijn bieden je voldoende keuze bij het boeken van een vakantie naar Varadero, Cuba.

De prachtige stranden

Doordat Varadero op een schiereiland ligt is er een ontzettend lang strand. Naast lang is het strand ook nog eens bijzonder mooi, het heldere water maakt het perfecte zonvakantie plaatje af. Het aantal toeristen naar Cuba en Varadero stijgt elk jaar maar het is zeker niet zo massaal als in Spanje of Turkije. In de Nederlandse zomermaanden is het hier het drukst, maar te druk is het bijna nooit. Zeker als je buiten het hoogteseizoen gaat, het klimaat is het hele jaar goed, is het vaak ontzettend rustig op het strand. De meeste resorts zijn all inclusive en de betere hebben ook een bar aan het strand zitten. Niks leukers dan op je strandstoel een mojito drinken en genieten van het prachtige uitzicht. Lees je voor je vertrek zeker in met alle aanwezige reisinformatie Cuba die op het internet is te vinden, zo kom je ter plekke niet voor verassingen te staan.

In en rondom Varadero

Varadero bestaat bijna uitsluitend uit hotels, resorts en andere faciliteiten gericht op toeristen. Voor sommige is dit een minpunt, andere willen gewoon van een zonvakantie genieten en zien dit niet als een probleem. Echte bezienswaardigheden zijn er in de stad dan ook niet. Wel kun je in de omgeving een aantal leuke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan verschillende watersporten, zwemmen met dolfijnen of het bekijken van grotten. Op een uur of twee rijden ligt bovendien de hoofdstad van Cuba, Havana. Deze geweldige stad is absoluut een bezoek waard tijdens je vakantie in Varadero. Er zijn meerdere musea en bezienswaardigheden voor een leuk tripje. Alle hotels bieden wel een excursie naar Havana aan, deze zijn gemakkelijk ter plekke te boeken.

Dit bericht is geplaatst in Cuba. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.