Een zonvakantie op Kreta

kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en tevens het populairste onder de toeristen die het land bezoeken. Er wonen ruim 600 duizend mensen op het land maar in de zomer zijn er met gemak meer dan een miljoen mensen te vinden. Het massatoerisme is dus zeker aanwezig maar ook voor een kalmere zonvakantie kan je prima op Kreta terecht. Dan moet je niet naar Chersonissos gaan, hier vind je duizenden feestende (Nederlandse) jongeren. Vooral op het zuiden van het eiland vind je wat meer rust, mooie natuur en interessante cultuur.

Rethymon

Een last minute zonvakantie naar Kreta kan je uitstekend in Rethymnon vieren. Deze badplaats wordt veel bezocht door toeristen en dit is niet zonder reden. Naast de goede mogelijkheden om op het strand te liggen kan je hier ook vooral heerlijk eten. Het is een badplaats dus je kunt er veel vis eten maar ook echt typische Griekse gerechten zijn volop aanwezig in de restaurants van Rethymnon. De zon liefhebbers kunnen op het Preveli strand terecht, het mooiste van deze regio.

Agios Nikolaos

Ook Agios Nikolaos is een populaire badplaats op Kreta. Als je een last minute hierheen boekt kun je genieten van de vele bezienswaardigheden die in en rondom de stad liggen. Uiteraard is ook een zonvakantie naar Agios Nikolaos goed mogelijk. Ammoudara beach is het grootse strand en ook de meeste hotels zijn hier in de buurt te vinden.

Je zonvakantie Kreta boeken

Zo goed als elk groot Nederlands reisbureau heeft wel aanbod naar Griekenland en Kreta zelf. Door de meerdere reissites te vergelijken kan je zelf de beste prijs vinden om zo tot de goedkoopste optie te komen. Ook zijn er een aantal kleinere reisbureaus die zijn gespecialiseerd in Griekenland en/of Kreta. De expertise die hun in huis hebben kan ook een goede reden zijn om daar te boeken.

Dit bericht is geplaatst in Alle artikelen, Griekenland. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.