Een culinaire vakantie naar Bali

Bali

Op het Indonesische eiland Bali valt van alles te beleven. Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden, je kunt er uitstekend surfen, je kunt terecht op een van de vele stranden of uitgaan in een van de leuke bars op het eiland. Een ideale plek voor een last minute zonvakantie dus. Het Indonesische eten spreekt al jaren tot de verbeelding, Bali is hier geen uitzondering in.

Op Bali is op culinair gebied ook veel te ontdekken. De Indonesische kookkunst is al een feest om van te genieten, ook de Balinese keuken heeft enkele pareltjes, die je niet over mag slaan.
Zo moet je echt de babi guling (geroosterd speenvarken) eens proberen.

En de speciale Balinese saté, de sate lilit, bestaat uit gemalen vlees, vis of kip, vermengd met allerlei kruiden. Of de bebek betutu, dit is eend in bananenbladeren die eerst wordt gestoomd en daarna geroosterd. Drink erbij een Bir Bintang of laat een jonge kokosnoot aansnijden, ook heel verfrissend. Mocht je liever ijsthee willen, bestel dan Teh Botol.

En probeer zeker eens de koekjes en stoomcakejes van een lokale bakker eens. Soms vindt je ze zelfs op een mobiele karretje of een soort bakfiets. Kue Putu, Kue Lapis Surabaya, Roti Kukus, en Kue Mangkok, om er een paar te noemen. Indonesische cakejes zijn zeker het proeven waard.

Trouwens, mocht je een beetje handig zijn in de keuken, zo moeilijk zijn deze cakejes helemaal niet om zelf te maken. Op Waroeng.nl vind je zowel de materialen als de recepten voor een grote keuze aan Indonesische koekjes. Voor als je vooraf aan je vakantie in de sfeer wilt komen, of na die tijd nog wilt nagenieten.

Als je gaat eten, ga dan eens niet naar een luxe restaurant, maar een gewone warung (klein eethuisje). Als je er een kiest waar veel Indonesiers zelf eten, weet je zeker dat het een goede warung is.

Dit bericht is geplaatst in Indonesie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.