Santa Maria, een bestemming in opkomst.

santa maria

Santa Maria, Kaapverdië was tot voor kort bij weinig Nederlanders bekend. Het aantal toeristen naar de Kaapverdische Eilanden is de laatste jaren echter flink aan het groeien en vooral Santa Maria heeft daar veel profijt van gehad. Het was een simpel vissersdorpje maar de mooie locatie en fantastische stranden leidde tot veel nieuwe resorts en toeristen. De visserij is dan wel nog een bron van inkomsten voor sommige lokale bewoners maar steeds meer worden afhankelijk van de westerse toeristen die Santa Maria bezoeken. De Kaapverdische Eilanden zijn gelegen voor de westkust van Afrika, het is geen verassing dat het weer er daarom altijd bijzonder aangenaam is. Een last minute zonvakantie Santa Maria is daarom het gehele jaar door mogelijk. Ook omdat deze vakantie locatie nog niet bij iedereen bekend is zijn er vaak nog genoeg last minute mogelijkheden beschikbaar.

Genieten tijdens een last minute zonvakantie Santa Maria

Op het mooie eiland Sal is Santa Maria uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming voor de regio. Je vindt er naast nieuwe resorts en hotels ook steeds meer terrasjes, restaurants en andere faciliteiten. Buiten het stadscentrum is het strand natuurlijk de locatie waar je de meeste tijd zult doorbrengen. Met een lengte 8 kilometer is het ook niet zomaar een klein strandje. Het witte zand en heldere blauwe water maakt het relaxen extra leuk. Kaapverdië is bovendien uitermate geschikt voor watersporten als kite- en windsurfen, Santa Maria is daar zeker geen uitzondering in.

De populairste resorts

Zoals gezegd worden er veel nieuwe accommodaties gebouwd om de toeristen te voorzien van alle behoeften. In de afgelopen jaren zijn er echter wel een paar hotels te noemen die voldoen aan de meeste eisen en populair zijn bij diegene die een zonvakantie Santa Maria maken. Of je nou een last minute wilt maken of je vakantie voor volgend jaar wilt plannen, bij deze hotels kun je goed terecht: Riu Funana, Riu Garopa, Morabeza, Crioula en Odjo d Agua.

Dit bericht is geplaatst in Kaapverdië. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.