Een last minute Albufeira

albufeira

Een van de mooie plaatsen van Portugal is toch zeker Albufeira wel! Het is een gemeente in Portugal in het district Faro en is ongeveer honderdveertig duizend vierkante kilometer groot, waar zo’n vijfendertig duizend mensen wonen. Albufeira is een uitstekende plaats om van het strand te genieten. Het is naast een gemeente ook een badplaats. En het is daarom een ideale locatie om je vakantie door te brengen. Albufeira ligt in het zuidelijke deel van Portugal. Er is een geweldige jachthaven en ook zijn er verschillende mooie golfbanen. Voor ieder en elk wat wils dus! Zon, strand, lekker eten en golfen of lekker het water op met je jacht. Wie droomt daar nu niet van?

Een stukje geschiedenis van Albufeira

Albufeira is oorspronkelijk een vissersdorp. Door de jaren heen is het echter een erg drukke badplaats geworden van Portugal. Steeds meer toeristen weten hun weg te vinden naar deze geweldige plaats. Albufeira ligt ongeveer veertig minuten rijden vanaf Faro, waar een luchthaven is. Het is dus erg goed bereikbaar met het vliegtuig. Als je wat verder terug gaat, naar de Romeinse tijd dan weet je waarom er zoveel verschillende invloeden zijn terug te vinden in Albufeira. Zo zie je er de Romeinse tijd, maar ook de tijden van de moslim overheersing van Al andalus Al buhera. Ook zijn er natuurlijk volop Portugese invloeden weer te zien.

De deelgemeenten van de stad Albufeira

De stad kent verschillende deelgemeenten. Deze zijn Albufeira, Ferreiras, Guia, Olhos de Aqua en Paderne. Het is goed om dit te weten. Zo kun je naar alle deelgemeenten gaan om er een bezoek te brengen. Misschien om er voor souvenirs te shoppen en misschien om er een bar of goed restaurant te gaan bezoeken. Het is heerlijk om te ontdekken wat er allemaal kan in Albufeira!

Boek nog vandaag je last minute Albufeira!

Wacht niet langer en boek op het internet een mooie reis naar deze geweldige bestemming in Portugal. Je kunt nog volgende week genieten van een zonsondergang met een goed glas rode Portugese wijn in je hand. Het leven kan niet beter worden! Geniet ervan.

Reisverzekering

Wanneer je je last-minute zonvakantie naar Albufeira boekt, vergeet vooral ook niet om een goede reisverzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat je onnodig hoge kosten maakt, mocht er onverhoopt iets gebeuren.

Dit bericht is geplaatst in Portugal. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.