Spanje

Spanje is een van de populairste last minute zonvakantie bestemmingen in de wereld. Zeker bij Nederlanders is het land ontzettend populair. Het klimaat is perfect voor een heerlijke zonvakantie. Niet alleen in de zomer is het hier lekker maar ook in de lente en herfst kan je nog prima van de zon genieten. Spanje ligt bovendien ook nog eens lekker dichtbij. Een reis naar het Caribisch gebied is nogal een lange, maar naar Spanje is het met het vliegtuig maar ongeveer twee uur. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om de auto te pakken. Dat is dan wel een lange rit maar je hebt wel het gemak van een auto op je bestemming.

Mogelijkheden last minute zonvakantie Spanje

Het is opmerkelijk hoeveel leuke regio’s in Spanje te vinden zijn. Natuurlijk zijn grote steden als Madrid en Barcelona populair bij diegene die een weekendje weg willen. Maar Barcelona is ook goed vanuit veel badplaatsen te vinden als een leuk dagje weg. Dit zelfde geldt voor andere mooie steden als Valencia en Sevilla. Het aantal badplaatsen is zo groot dat een simpele opsomming bijna niet te doen is. De grote kustlijn van het land is verdeeld in meerdere costa’s, waarvan je de meeste van naam wel zult herkennen. De Costa del Sol heeft niet alleen de leukste naam maar is ook een van de populairste. Hier vindt je onder meer het drukke Torremolinos, het luxe Marbella en de mooie stad Malaga. Aan de Costa Blanca liggen twee populaire overwinter steden in Benidorm en Alicante. De Costa Brava is de meest bezochte kustlijn van Spanje. Lloret de Mar, Blanes, en Tossa de Mar zijn een paar van de populairste badplaatsen in deze regio.

De vele eilanden

Naast de eerder genoemde mogelijkheden op het vasteland van Spanje zijn er ook nog vele eilanden die interessant zijn voor een last minute zonvakantie Spanje. Ibiza staat bij iedereen bekend als party island, vooral in de zomer komen hier vele wereldberoemde dj’s optreden. Menorca is een iets groter eiland en ook erg populair bij Nederlandse toeristen. Het eiland Mallorca is nog een stuk groter en genoeg stranden en steden om je weken te vermaken. De populairste eilandengroep is echter de Canarische Eilanden, die ook bij Spanje horen. Deze eilanden liggen verder naar het zuiden, waardoor je ook in de winter nog kan genieten van een heerlijke zonvakantie.